home_hover home mail_hover mail-small_hover mail-small mail activities_hover activities cancel check_hover check chevron clock close_hover close comment days edit_hover edit-small edit external_hover external facebook_hover facebook information_hover information link_hover link logout_hover logout mute_hover mute pause_hover pause plus radiocheck report_hover report reporters_hover reporters search share-bottom share-right sponsors_hover sponsors supporters_hover supporters-small supporters tag-right_hover tag-right twitter_hover twitter updates_hover updates user_hover user volume playbutton
Regendans
Edukans Actieplatform
Laatste schooldag Vandaag is de laatste ‘normale’ schooldag. Op vrijdag gaan we de eindresultaten van de hele week presenteren aan de s...

Regendans

Laatste schooldag

Vandaag is de laatste ‘normale’ schooldag. Op vrijdag gaan we de eindresultaten van de hele week presenteren aan de school en de lokale gemeenschap. Hierbij zijn schoolleiders en ouders aanwezig, maar ook mensen van de overheid.

 

We starten de dag met het maken van een mindmap over 1 van de 5 onderwerpen die we gisteren besproken hebben. De onderwerpen zijn: studenten, docenten, hygiëne en gezondheid, materiaal en schoolgebouwen en als laatste ouders en gemeenschap. Wanneer de mindmaps af zijn, gaan we een tekening maken over wat er beter rondom deze onderwerpen. De tekeningen gaan we vrijdag presenteren bij de eindpresentatie.

 

Na de tekeningen gaan we verder voorbereiden voor de presentatie voor de community, de groepjes worden verdeeld in 4 presentatievormen: gedicht, drama, muziek en dans. We mogen zelf kiezen welk onderwerp we willen. Alle leerlingen gaan hard aan de slag om de presentaties van morgen voor te bereiden. We willen natuurlijk morgen goed laten zien waar we met onze buddy’s over gesproken hebben de afgelopen dagen. Na de lunch nemen we afscheid van de buddy’s en dringt het besef door dat we ze morgen voor de laatste keer gaan zien.

 

 

Dansen in de regen

Het is twee uur in de middag als we net hebben geluncht. Het was tijd om te beginnen aan de brieven voor onze buddy’s. In deze brief nemen we afscheid van onze buddy en bedanken we ze voor alles wat we van elkaar hebben geleerd. Deze zullen we morgen met het afscheid aan elkaar voorlezen.

 

Na het schrijven gaan we naar een marktje om souvenirs te kopen. Het grootste deel van de ‘markt’ zijn winkeltjes met gigantische kasten en houten beeldjes. Omdat het assortiment niet heel breed is (en dat wat er is niet in onze koffers past) splitsen we ons op in twee groepen; één groep gaat terug naar het hotel en de andere groep gaat op zoek naar andere markt voor souvenirs. Als het begint te regenen staat de hotelgroep erin te dansen, terwijl de andere groep ervoor schuilt onder een smal afdakje. Toen de regen stopte, was het donker aan het worden. De souvenirgroep gaat dan weer snel terug naar het hotel, wat ook weer een ervaring op zich was. De groep bij het hotel besloot te genieten van de rust met een smoothie in de hand, terwijl ze opdrogen van hun regendans.  De groep van de markt druppelt langzaam binnen, zodat we gelukkig allemaal samen aan ons avondmaal kunnen beginnen. Het is duidelijk dat het regenseizoen voor de deur staat in Ethiopië!

 

Geschreven door Renske N., Ophélie, Björn, Femke en Iris

 

 

Om te leven

Om te leven, hoef je niet veel meer te hebben

Dan af en toe een compliment

En genieten van het moment

Aan het water met je voeten in het zand

En een lekker ijsje in je hand

 

Om te leven, hoef je niet veel meer te hebben

Dan een klein beetje aandacht

Een buurvrouw die glimlacht

Koude drankjes met citroen

En af en toe een zoen

 

Om te leven, hoef je niet veel meer te hebben

Dan soms te huilen van het lachen

En cadeautjes in te pakken

Een dikke knuffel van een vriend

Die heb je nu wel echt verdiend

 

Om te leven, hoef je niet veel meer te hebben

Dan je geliefde te beminnen

Nieuwe ideeën te verzinnen

Iemand die echt veel van je houdt

En je leven in opgebouwd

 

Geschreven door Wessel 

Media bij bericht (14)

Reacties (6)

 • manou batstra
  11 maanden geleden
  Veel succes met de afsluiting morgen en met afscheid nemen. Is de tijd voorbij gevlogen? Straks terug naar huis met een hart en hoofd vol indrukken die jullie je hele leven bij je kunnen dragen. Gelukkig nog een reis voor de boeg met de groep om alles samen op z’n plek te laten vallen.

  Reactie rapporteren

 • Angelique Vugts
  11 maanden geleden
  Mooi weer om te lezen. Leuk dat je meegeschreven hebt Ophélie! Vandaag nog wel je favoriete activiteit 'mindmapping'

  Reactie rapporteren

 • Leo en Yvonne van Zanten
  10 maanden geleden
  Wij wensen jullie nog een mooie dag vandaag en voor morgen een goede reis.

  Reactie rapporteren

 • Annemarie vd Meer
  10 maanden geleden
  Wat fijn om al die mooie verhalen te lezen en foto's te zien. Wat een ervaring! Geniet nog van jullie laatste dag en goede terugreis!

  Reactie rapporteren

 • Marion
  10 maanden geleden
  Leuk om te lezen! Een heel fijne dag nog met een goed afscheid. En dan een heel goede terugreis en gezond weer thuis! Groetjes, Marion

  Reactie rapporteren

 • Pauline Troost
  10 maanden geleden
  Geniet van jullie laatste dag! Wat een mooi gedicht Wessel: helemaal waar. Geluk zit ‘m in de kleine dingen. Ik wens jullie een hele goede terugreis. Blossom en Mario ik kijk uit naar jullie verhalen en onze Ethiopië actie op 10 april!

  Reactie rapporteren

Reactie plaatsen